המדינה סוגרת אזורים בים מחשש לפגיעה בתשתיות אסטרטגיות – ופותחת חזית מול הדייגים
משרד החקלאות ומשרד האנרגיה והתשתיות הודיעו היום (ג') על קידום תקנות חדשות שיאסרו את דיג המכמורתנים בקרבת תשתיות הגז והנפט במים הכלכליים של ישראל. ההחלטה, שאושרה בצו שעה לתשעה חודשים, מגיעה בעקבות דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת שמטרתו למנוע סיכון לתשתיות לאומיות קריטיות ולשמור על הסביבה הימית.
במסגרת התקנות, יוגדרו אזורים אסורים לדיג מכמורתנים בקרבת מתקני גז טבעי ונפט. התקנות נועדו להגן הן על הביטחון האנרגטי של מדינת ישראל והן על הסביבה הימית והדייגים עצמם, במקרה של פגיעה אפשרית בצנרת תת-ימית.
הדייגים בחזית – והמדינה מבטיחה פיצוי והגנה
ממשרד החקלאות וביטחון המזון נמסר כי הדייגים הם חלק בלתי נפרד מהחקלאות הישראלית ומביטחון המזון, וכי המשרד משקיע רבות בשימור משאב הדגה עבור הדורות הבאים תוך שמירה על פרנסת הדייגים. עם זאת, רק 10 מתוך 16 הספינות המורשות לדיג מכמורת פועלות כיום בפועל.
האכיפה תתבצע באמצעות יחידת האכיפה הימית של רשות הטבע והגנים, בהובלת משרד החקלאות ובמימון כולל של כ-5 מיליון שקלים בשנה, בהסכם לחמש שנים.
החברה להגנת הטבע: "יש לבטל את שיטת המכמורת"
"החברה להגנת הטבע, מברכת את הוועדה, על הדיון וההחלטה.
חיוני לאסור דיג מכמורת, בקרבת צנרת נפט, כדי למנוע אסון בטיחותי וסביבתי, אך חשוב יותר – לקדם את הפסקת דיג המכמורת בישראל.
דיג המכמורת, פוגע בכ – 1,000 צבי ים, 2 דולפינים ואלפי כרישים, אלמוגים ודגים מוגנים – מדי שנה.
גרירת הרשת, פוגעת בקרקעית הים, פולטת גזי חממה, וכל זאת – עבור פחות מ – 1% מהדגה הנצרכת בישראל.
יש לבטל את שיטת המכמורת, תוך פיצוי הדייגים, וכך להעצים את התועלות הציבוריות של הים התיכון, עבור כלל הציבור הישראלי – צוללנים, שחיינים, גולשים, דייגים ועוד".
מדינה כופרת באיכר: דרישה להכרזה על שנת בצורת
